Website by : ZUID Creatives. All Rights Reserved. Algemene Voorwaarden

Renovatie / Villa's / work in progress

Monumentale burgermeester woning uit 1901 - In het centrum van een sfeervol Brabants dorp werd onlangs een monumentale burgemeesterswoning op bijzonder smaakvolle wijze gerenoveerd. Het pand, daterend uit 1909, werd daarbij in ere hersteld en aangevuld met een fris en eigentijds interieur. Het resultaat is een harmonieus geheel met een mooie mix van oude en nieuwe kenmerken en een heerlijke woonbeleving. […]

54 Photos

Renovatie / Villa's / work in progress

In het centrum van een sfeervol Brabants dorp werd onlangs een monumentale burgemeesterswoning op bijzonder smaakvolle wijze gerenoveerd. Het pand, daterend uit 1909, werd daarbij in ere hersteld en aangevuld met een fris en eigentijds interieur. Het resultaat is een harmonieus geheel met een mooie mix van oude en nieuwe kenmerken en een heerlijke woonbeleving.

Exterieur | Bijzondere geschiedenis komt opnieuw tot leven in een modern geheel

Het pand kenmerkt zich door een bijzondere geschiedenis die in het gerenoveerde geheel opnieuw tot leven komt. Jarenlang deed het pand dienst als burgemeesters- woning, waardoor het voor veel inwoners van het Brabantse dorp een herkenbaar dorpsgezicht vormt. “Wij hebben de woning in september 2019 gekocht,” vertellen de nieuwe bewoners enthousiast wanneer we hen spreken voor de reportage. “We woonden letterlijk om de hoek en waren daarom bekend met het pand. Toen we zagen dat het te koop stond, zijn we meteen gaan kijken. We vielen onder andere voor de mooie authentieke details, de grote tuin en de centrumlocatie. Wel was een grondige renovatie nodig om het geheel passend te maken bij de huidige tijd en ons gezin met jonge kinderen. Toevallig woonde Lianne van Engelen, interieurarchitect en eigenaresse van ontwerpbureau Studio Linn, bij ons in de straat. We hadden een fijne klik en hebben haar daarom gevraagd om een ontwerp te maken voor het nieuwe interieur.

Aangezien het gebouw een monumentenstatus heeft, waren er vanuit de gemeente behoorlijk wat restricties verbonden aan de renovatie. Zo diende de oorspronkelijke structuur en monumentale elementen zo veel mogelijk behouden te worden. Met haar ontwerptalenten wist Lianne het interieur in een nieuw jasje te steken en daarbij te voorzien van een heerlijke woonbeleving, met veel woon- comfort, en een mooie mix van karakteristieke details en eigentijdse elementen. Het plan is vervolgens uitgevoerd door bouwspecialist BEEK Bouwmeesters. “De samenwerking met zowel Lianne als BEEK Bouwmeesters was heel fijn,” vertellen de bewoners daarover. “Beide partijen waren in een vroeg stadium betrokken en er was een prettig contact. Hierdoor is alles bijzonder soepel verlopen.

Hal, living & tv-/speelkamer | Licht, ruimtelijkheid en verbinding

De heerlijke woonbeleving is voelbaar vanaf het moment van binnentreden via de karakteristieke hal. “Het pand had voorheen een erg donkere uitstraling en hokkerige structuur,” vertelt Lianne. “Het belangrijkste uitgangspunt voor het nieuwe interieur was dan ook om licht en ruimtelijkheid in de woning te brengen. Ook verbinding vormde een belangrijk sleutelwoord. Met mijn ontwerp heb ik getracht de onderlinge relatie tussen de ruimtes te versterken, zodat je met elkaar in contact blijft in de woning.” Om dit te bereiken hebben we een aantal belangrijke zichtlijnen in het interieur gecreëerd. Daarbij is er gekozen voor de toepassing van diverse tussendeuren van glas en rank staal, waardoor het onderlinge contact in het interieur is versterkt. Deze nieuwe deuren vormen een mooie aanvulling op de originele dichte deuren. Datzelfde geldt voor de nieuwe tegelvloer in de centrale hal; met de frisse look past deze perfect in het geheel. Achter een van de tussendeuren bevindt zich een smaakvol aangeklede living met warme woonsfeer. Ook hier zijn verschillende authentieke details zichtbaar, zoals glas-in-loodramen en een originele schouw. De voorkamer, van oorsprong de eetkamer, is getransformeerd naar tv-kamer annex speelkamer voor de kinderen. “Alle ruimtes hebben een fijne menselijke maat, waardoor ze gezellig aan- voelen,” vertelt Lianne. “Leuk detail is ook dat we op verschillende plekken in het interieur hebben gewerkt met voorzetramen, waardoor het originele glas-in-lood behouden kon blijven.

Leefkeuken | Woonkeuken met ruimte voor het hele gezin

De prachtige, royale leefkeuken, neemt een belangrijke positie in binnen het interieur. “De bewoners wensten een woonkeuken met ruimte voor het hele gezin,” vertelt Lianne. “Om dit te realiseren heb ik de keuken vergroot en verplaatst naar de ruimte die ooit het onderkomen vormde van het dienstmeisje van de burgemeesters- familie. De ruimte is voorzien van een lichtere, meer open beleving. Ook hebben we de later aangebouwde erker in oude stijl teruggebracht, waardoor deze perfect bij de uitstraling van het huis past.” De keuken is opgebouwd uit een schitterend design, bestaande uit een hoge, donkerkleurige kastenwand met inbouwapparatuur en een groot eilandblok met marmer look. De prachtige grijze gietvloer zorgt voor een frisse, moderne basis.

Trappenhuis & badkamers | Combinatie van oud en nieuw

Via een authentiek trappenhuis bereiken we de eerste etage van de woning. Hier zijn de slaapvertrekken en badkamers ondergebracht. Lianne: “Aan het bestaande trappenhuis is een nieuw deel toegevoegd, volledig in de originele stijl. Hierdoor is er toegang ontstaan naar een van de twee badkamers, die we een nieuwe plek hebben gegeven in de woning. Beide badkamers hebben een frisse uitstraling, door het gebruik van lichte kleuren en materialen.” Voor de realisatie van de bouw werkte Lianne samen met BEEK Bouwmeesters. “Kenmerkend voor onze manier van werken is dat we alles in eigen beheer doen,” vertelt Bas van de Beek, eigenaar van het bedrijf. “We hebben een team met vaste multi-specialisten en hoeven daarom niet samen te werken met derden of onderaannemers. Dit bewezen succesvolle totaalconcept stelt ons in staat om projecten van A tot Z op te pakken en het gehele bouwtraject tot in de puntjes te verzorgen. Het proces verloopt daardoor soepel en vlot. Zo hebben we in dit project zowel geadviseerd, alsmede toegezien op een constante hoogwaardige bouwkwaliteit en een topafwerkings- niveau dat in iedere ruimte terug te zien is.

Tuin | Royale tuin met karakteristieke sfeer

Om de woning is een prachtige tuin gelegen die qua sfeer en uitstraling perfect past bij de karakteristieke architectuur. Het ontwerp staat op naam van Anne Laansma. Blommeij Groen- projecten verzorgde de aanleg van de tuin. “Van origine was de tuin opgedeeld in twee delen; een deel achter en een deel aan de zijkant van het huis,” vertellen de bewoners. “Wij hebben deze delen samengevoegd, zodat er een mooi geheel is ontstaan.” Centraal in de tuin staat een zwembad van Thermostar met een hardstenen omlijsting. Hierdoor heeft het element een authentieke uitstraling gekregen en is het heel mooi ingebed binnen de totale sfeer van de tuin. “We zijn heel erg blij met het eindresultaat,” vertellen de bewoners. “Binnen en buiten sluiten nu mooi op elkaar aan en zijn volledig toegespitst op onze wensen als gezin. We genieten dan ook enorm van onze woning.

BEEK Bouwmeesters

BEEK Bouwmeesters is een bouwspecialist met passie voor het vak. Het bedrijf werkt met een bewezen succesvol totaalconcept dat alle disciplines van het bouwen combineert in één onderneming. Van de elektricien, loodgieter, timmerman, metselaar, stukadoor en zelfs de architect; alles wordt door het bedrijf verzorgd. BEEK Bouwmeesters heeft een eigen team heeft met multi-specialisten die zich met hart en ziel inzet voor ieder bouwproject. De opdrachtgever heeft daardoor één duidelijk aanspreekpunt dat het complete bouwtraject in handen heeft en overziet. In het werk staan een goed advies, hoogwaardige bouwkwaliteit en oog voor detail voorop. Het constante hoge niveau bereikt het bedrijf door vakmanschap te koppelen aan innovaties. Daarbij gaat de bouwspecialist geen uitdaging uit de weg. Of zoals de slogan al zegt: “Wij denken niet in hokjes. Wij bouwen ze.

www.beekbouwmeesters.nl