Website by : ZUID Creatives. All Rights Reserved. Algemene Voorwaarden

Nieuwbouw / Villa's

Villa Rosmalen: Boerderij moderne stijl. - Deze eigentijdse vrijstaande villa is gesitueerd in Rosmalen. Het exterieur van de villa bestaat uit metselwerk, frake hout, zink in combinatie met aluminium kozijnen van Reynaers. Afgedekt met een rieten kap voorzien van grote dakkapellen afgewerkt met zwarte zinken gevelbekleding. Er is ook gedacht aan een overdekt buitenterras en de grote glasvlakken aan de achterzijde zorgen voor veel licht naar binnen toe en een goede verbinding met de buitenruimte. Een royale vide vanaf de kelder tot aan de nok zorgt voor een prachtig overzicht op de verdiepingen van de villa. Deze villa is voorzien van alle nieuwste snufjes zoals: domotica systeem, airspots, wtw en warmtepomp alles in eigen beheer gerealiseerd door Beek Bouwmeesters. Deze villa is ontworpen door architectenbureau van Boven uit Sint-Michielsgestel

77 Photos

Nieuwbouw / Villa's

Beek Bouwmeesters B.V. Showroomvilla in modern-landelijke boerderijstijl

Bas van de Beek, eigenaar van aannemersbedrijf Beek Bouwmeesters B.V. , voerde een briljant idee uit. Hij bouwde een huis waar hij met zijn gezin kan wonen en dat eveneens een showroom is voor klanten. Een project waarbij hij alle expertises en mogelijkheden van zijn team bundelde. Missie geslaagd. De showroomwoning in Rosmalen is een eyecatcher op alle gebieden.

“We willen dat de klanten ervaren hoe alle disciplines die we aanbieden en alle mogelijke materialen samenkomen tot een uniek ontwerp: een droomhuis. Het is voor een klant soms best een uitdaging om door een tekening of losstaande elementen heen te kijken, om het eindresultaat écht te zien. Met onze showroom- woning maken we dat in één klap mogelijk”, vertelt Bas trots. Hij werkte het project uit met architectenbureau A.M van Boven Architecten uit Sint-Michielsgestel.

Verrassende hoogteverschillen
De rieten kap, (nieuw) gebikte stenen en zwarte aluminium kozijnen geven de villa een modern-landelijke boerderij-uitstraling. De schoorsteen is een eigen ontwerp van roestvrij gepoedercoat staal. Een rond gemetselde put vangt al het hemelwater op dat van de daken stroomt. Wat direct in het oog springt, is het verlaagde blok van zwart Fraké-hout dat aan de zijkant vaststaat aan het huis. Het is het kantoor van Bas, waar hij met zijn opdrachtgever vaak de puntjes op de i zet. In het ontwerp van de woning zijn hoogteverschillen van meer dan twee meter verwerkt. Aan de voorzijde lijkt de woning een normale hoogte te hebben. De verrassing bevindt zich aan de achterzijde, waar een hoogte is gerealiseerd van maar liefst tien meter doordat er optimaal gebruik is gemaakt van het kelderniveau. Er is in de woning een open vide gecreëerd van zeven meter hoog, van de woonkamer in de kelder tot aan de nok. Een zwarte trap aan de buitenzijde verbindt de tuin met het buitenterras, dat grenst aan de woonkeuken waar twee liftdeurhaarden zijn gerealiseerd.

Kelder met een twist

Achter de strakke achterwand van de keuken bevinden zich de door Beek Bouwmeesters gemaakte eikenhouten trappen naar de kelder en naar de eerste verdieping. De trap naar de kelder komt uit in de woonkamer. Bas: “Bij een kelder denk je al snel aan een donkere ondergrondse ruimte, maar hier hebben we eenkelder met een toffe twist gecreëerd.” De grote raampartijen laten voldoendedaglicht binnen en de vide van zeven meter hoog geeft een prachtige zichtlijn naar boven waar de verlichte eiken spanten te zien zijn. De loungebank is op een wit eikenhouten podium geplaatst van twintig centimeter hoog. Op deze manier kijk je buiten over de tuin heen in plaats van ertegenaan. Tegenover het bankstel is een opstelling gemaakt met een XXL-gashaard met daarboven een groot scherm. Via een beamer zit je hierdoor eerste rij bij de in-house bioscoop.”

Verbindende elementen

Op elke plek in de omvangrijke villa ervaar je een gevoel van rust en ruimte. Het interieur is op sublieme wijze verbonden met de natuur rondom de woning door de grote raampartijen en diverse sfeervolle zitplekken. Vanuit de verschillende ruimtes geniet je telkens weer van een adembenemend uitzicht, prachtige zichtlijnen en verrassende hoeken. Beek Bouwmeesters vervaardigde de woning compleet in eigen beheer. Het bedrijf creëerde ook het lichtplan én alle vaste interieurstukken op elke verdieping. Van de inbouwkasten, wand- en badkamermeubelen tot de spiegelkasten, eiken spanten, taatsdeuren en aluminium kozijnen. De eikenhouten uitvoeringen van mat wit tot natuurlijk middenbruin in combinatie met de zwarte en witte afwerkingen geven de villa een stijlvolle, authentieke uitstraling. De energie- neutrale villa is voorzien van in eigen beheer gemaakte warmtepompen en zonnepanelen en is volledig geschakeld op een domoticasysteem, uiteraard ook in eigen beheer gemaakt door Beek Bouwmeesters.